Cloud Computing

Het ontwikkelen van cloud services speelt in op de trend om efficiënter om te gaan met geld en IT middelen.  Met de cloud service van IMS ICT bent u in staat de juiste hoeveelheid IT-functies aan te schaffen en kunt u op elk gewenst moment capaciteit en applicaties toevoegen. Bovendien betaalt u alleen voor de functionaliteit, opslag, rekenkracht en applicaties die u daadwerkelijk gebruikt. Het is dus uiterst schaalbaar.

Bij IMS ICT kunt u via cloud computing gebruikmaken van onze infrastructuurvoorzieningen wanneer u het beheer van uw software of kantoorautomatisering bij ons onderbrengt. Hierbij is IMS ICT verantwoordelijk voor de continuïteit en beschikbaarheid van uw IT-infrastructuur. Vanuit het datacentre worden de diensten via veilige verbindingen naar uw kantoor of telewerkerlocatie gebracht.

Remote Desktop Services

Middels Remote Desktop Services biedt u een serverdienst aan waarop uw medewerkers kunnen inloggen  (ook vanuit remote-situaties) en zo kunnen beschikken over de standaardapplicaties zoals bijvoorbeeld Office of het administratief- of urenregistratiesysteem.

Remote Desktop Services maakt het werk efficiënter. Door bedrijfsapplicaties op één of meerdere servers te draaien, wordt het beheer eenvoudiger en worden de kosten per werkplek lager. Bovendien kan de afschrijvingtermijn voor werkstations langer worden; de verwerking vindt namelijk plaats op de Remote Desktop server.
Ook kan deze dienst worden ingericht als SaaS dienst: deze wordt dan vanuit het datacentre op een veilige wijze ontsloten aan de afnemers. De afnemers kunnen zowel medewerkers als klanten zijn waar u een dergelijke dienst wilt aanbieden.

Remote backup

IMS ICT biedt online backup voor bijna alle besturingssystemen en vele databases. Met de software wordt er automatisch een backup gemaakt over een veilige internetverbinding naar externe servers op beveiligde locaties. U heeft geen omkijken meer naar het verloop van uw backups dankzij de software die dit proces automatisch aanstuurt en bij gereedmelding een notificatie stuurt. De backupsoftware is efficiënt in bandbreedte. Remote backup ondersteunt o.a. File based backup, System state backup, Exchange server (met ondersteuning van individuele mailbox items), SQL server, MySQL, VMware virtual machines (Free Edition wordt niet ondersteund) en andere backups.