Virtualisatie met VMWare

Virtualisatie maakt het mogelijk om computersystemen, storagesystemen en netwerkcomponenten op te delen in virtuele systemen. De virtuele infrastructuur is een laag tussen enerzijds de hardware (systemen, opslag, netwerk) en anderzijds de software die er op draait (OS en applicaties). Hierdoor zijn we in staat meer te halen uit de hardware en sneller te reageren op capaciteitsbehoefte van de gebruikers. Op deze manier verhoogt u de beschikbaarheid en bespaart u op de hoeveelheid hardware.

Kostenbesparend

Met VMWare virtualisatie kunnen er meerdere besturingssystemen op één en dezelfde server draaien. In plaats van de 2-10% processorcapaciteitsgebruik van uw server kunt u nu toe naar wel 85%.

Flexibiliteit en efficiëntie

Flexibiliteit

Server virtualisatie met VMWare maakt efficiënt en flexibel gebruik en beheer van hardware mogelijk. Er kan namelijk snel ingesprongen worden op capaciteitsbehoeften. Met de virtuele infrastructuur is het toevoegen van nieuwe systemen en services eenvoudig. Ook het toewijzen van hoeveelheden resources kunt u eenvoudig aanpassen. De complete backoffice kunt u beschouwen als een geheel van proces, opslag en netwerkcapaciteit.

Beheersbaarheid

VMWare levert managementproducten voor het beheren van virtuele systemen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld workload automatisch verdelen (DRM) naar fysieke systemen en de virtuele systemen dynamisch verhuizen zonder downtime (vMotion). Zo kunt u overdag onderhoud uitvoeren aan de systemen, zodat dit niet meer ’s avonds of in het weekend hoeft te gebeuren. De gebruikers kunnen gewoon doorwerken en merken niets van het onderhoud.

VMware DRS

Meer weten hoe virtualisatie uw organisatie verder kan helpen? Neem contact op; wij rekenen u graag reeel voor welke mogelijkheden er zijn.