Netwerkbeheer

De kwaliteit van uw netwerk en netwerkdiensten draagt zonder twijfel bij aan het succes van uw organisatie.  Een complex systeem als een computernetwerk vergt onderhoud, zowel preventief als correctief.

Hierbij is onze ondersteuning precies zoals u mag verwachten van een leverancier van totaaloplossingen: allesomvattend. Onze technisch specialisten staan tot uw beschikking voor alle soft- en hardware die wij (of anderen) bij u hebben geïmplementeerd. Netwerkbeheer kan in contractvorm of op ad-hoc basis; u kunt kiezen welke vorm het best bij uw organisatie past. Ook in contractondersteuning zijn verschillende vormen beschikbaar.

Voordelen van contractondersteuning:

  • Duidelijkheid in kosten
  • Serverstoringen worden binnen 8 uur opgelost, maar vaak al eerder
  • Een vast contactpersoon
  • Beheer op afstand
  • Veel kan op afstand gedaan worden middels remote beheer
  • Helpdeskondersteuning indien gewenst
  • Advies rondom uw IT-netwerk
  • Actief participerend bij totstandkoming van ICT budgetten

Remote beheer

Gelijk aan wat onze helpdeskdienst doet voor directe ondersteuning aan uw medewerkers, kunnen we ook remote beheer doen aan uw server(park) en netwerk. We loggen op afstand in op uw computer of server om het nodige onderhoud te verrichten of om kleine storingen te verhelpen. Remote beheer valt in het algemeen binnen het netwerkbeheer, maar kan ook als losse dienst worden afgenomen. Daarnaast kan het ook toegepast worden in samenwerking met Netwerk Monitoring voor tijdige signalering wanneer diensten dreigen offline te geraken.

Remote beheer heeft vele voordelen. U wordt direct geholpen.  IMS is dus in staat om op afstand de kwaliteit van uw netwerk en aangeboden diensten in de gaten te houden.

Netwerkmonitoring

Het netwerk van uw organisatie 24/7 laten monitoren?

Wij bieden die mogelijkheid. We kunnen op afstand uw netwerk in de gaten houden en tijdig ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Door middel van monitoringsoftware is IMS ICT in staat om tijdig te signaleren en in te grijpen. Hierbij worden wij realtime op de hoogte gehouden van eventuele storingen en meldingen op uw netwerkapparatuur, opslagsystemen, werkstations en/of servers. Wij brengen op tijd advies uit over het vervangen of toevoegen van apparatuur om zo de continuïteit van uw IT-netwerk te kunnen waarborgen.

Netwerkmonitoring kan als losse dienst worden afgenomen, maar ook in combinatie met netwerkbeheer en/of remote beheer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid van netwerk- of remotebeheer of monitoring van uw netwerk? Neem dan contact met ons op.